Zeilen en je reisverzekering

Zeilen en je reisverzekering

Ga je met je eigen zeilboot of een gehuurde zeilboot op vakantie? Of ga je met een georganiseerde reis mee op een zeilboot? Denk om je reisverzekering. Want we raden iedereen aan om verzekerd op reis te gaan.

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is geen verplichte verzekering, maar dat kan anders zijn bij bijvoorbeeld georganiseerde reizen. De organisatie van de zeilvakantie kan de verplichting opleggen om een reisverzekering af te sluiten. Dit doen ze om te voorkomen dat ze bij calamiteiten kosten voor jou moeten maken die ze niet meer gecompenseerd krijgen.

Interpolis reisverzekering

Een groot aantal zeilers verzekerd zich bij Interpolis, omdat het bij de verzekeraar mogelijk is om een boot te verzekeren. Een boot verzekeren heeft als een van de voordelen dat het aankoopbedrag terug te vorderen is in de eerste 3 jaar bij een boot die jonger is dan 8 jaar. Het aankoopbedrag is terug te krijgen bij de WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

Ga je naast zeilen ook extreme sporten uitoefenen?

Bepaalde gevaarlijke sporten kunnen in de standaarddekking van de reisverzekering uitgesloten worden. Je kunt ze verzekeren, maar dan wel tegen een premieopslag. Wat betreft de watersporten gaat het bijvoorbeeld over jetskiën, kitesurfen en diepzeeduiken. Ga je deze sporten misschien uitoefenen? Zorg dat je de aanvulling voor extreme sporten kiest.

Blijf je binnen Europa?

Als je op vakantie gaat naar een bepaald land is het eenvoudig om vast te stellen of je binnen Europa blijft of er ook buiten komt. Op open water is dit lastiger te bepalen. Ga bij twijfel na in de polisvoorwaarden waar dekking voor bestaat. Is het een twijfelgeval? Kies dan voor werelddekking.

Lang op het water

Wanneer je een lange tijd op het water zult zijn, is een kort- of doorlopende reisverzekering niet voldoende. Wanneer je lang in het buitenland zult zijn, zal je een speciale reisverzekering nodig hebben.

infographic zeilen