Vrijwilligers reisverzekering

Vrijwilligers reisverzekering

Vrijwilligerswerk in het buiteland is vaak voor een langere periode. Er moet een speciale reisverzekering afgesloten worden, gericht op jouw situatie; wij noemen het ook wel een ‘globetrotter verzekering’. Sommige verzekeraars adviseren om een zakenreisverzekering af te sluiten. Andere verzekeraars bieden speciale verzekeringen aan voor deze doelgroep. Met onderstaande tips kun je voorkomen dat je verkeerde keuzes maakt.

Periode vrijwilligerswerk buitenland

De lengte van de periode dat je aaneensluitend in het buitenland blijft kan een groot verschil maken. Bij een langere periode van bijvoorbeeld een paar maanden biedt de zakenreisverzekering vaak ook geen uitkomst. Let bij het afsluiten van een reisverzekering goed op de maximale duur van de dekking. Overschrijding van deze periode heeft voor de dekking.

Blijft de zorgverzekering doorlopen?

In een reisverzekering kun je medische kosten aanvullend meeverzekeren, maar let op. De reisverzekeraar biedt een aanvullende zorgdekking op de Nederlandse zorgverzekering. In het geval de Nederlandse zorgverzekering wordt beëindigd omdat je langere tijd naar het buitenland gaat, dan heb je niet voldoende aan de dekking van de zorgkosten in de reisverzekering. In dat geval moet er gezocht worden naar een andere verzekeringsoplossing.

Inentingen vrijwilligerswerk buitenland

Afhankelijk van waar je vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen, moet je zorgen voor de juiste inentingen. Deze kosten zijn niet te verhalen op de reisverzekering. Eventueel wel op je zorgverzekering. Als je alleen de basisverzekering en geen aanvullende zorgverzekeringen hebt, kun je de kosten van het inenten niet verhalen.

infographic vrijwilligers