Studenten reisverzekering

Studenten reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet de dekking zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw situatie. Voor studenten willen wij graag een aantal tips uitlichten. Met deze tips sluit je de juiste reisverzekering af en bespaar je geld en voorkom je grote kostenposten door een voorval tijdens je vakantie.

Reisverzekering vergelijken

Je wilt een reisverzekering afsluiten, maar wat is nou de goedkoopste reisverzekering? Dat weet je pas als je een reisverzekering gaat vergelijken met andere reisverzekeringen. Door te vergelijken zie je ook al snel wat de beste reisverzekering is die bij jou reisplannen aansluit.

De juiste reisverzekering voor het backpacken

Een reisverzekering is bij het backpacken essentieel. Als jij jouw bagage verliest of als het wordt gestolen is de reis afgelopen. Met een reisverzekering kies je voor een goede dekking en service bij onvoorziene omstandigheden, waaronder diefstal van je bagage. Ook is de reisverzekering aan te bevelen voor repatriëring bij letsel of bij ziekte en overlijden van familie thuis in Nederland.

Doorlopende reisverzekering

Reguliere reisverzekeringen zijn afgestemd op kortdurende vakanties. Ga je langer dan 21 dagen naar het buitenland? Sluit hier een doorlopende reisverzekering voor af. De reguliere reisverzekering biedt namelijk maximaal dekking voor een aantal weken of maanden. Om de goedkoopste reisverzekering af te sluiten, wordt er aangeraden om een doorlopende reisverzekering te vergelijken met andere doorlopende reisverzekeringen. Let op! Voor studie, stage, backpacken en eventueel werken voor een lange tijd in het buitenland is een speciale reisverzekering nodig.

Waar gaat de reis heen?

Je kunt kiezen voor een reisverzekering binnen Europa of met een werelddekking. Let hier goed op. De Rabobank reisverzekering heeft zowel een Europadekking als een werelddekking. De reisverzekering wordt door klanten positief ervaren. Er zijn echter meer aanbieders van reisverzekeringen voor Europa- en werelddekking, zoals bijvoorbeeld de Ditzo reisverzekering of FBTO reisverzekering.

Gevaarlijke sporten uitoefenen

Voor skiën rekenen verzekeraars een premieopslag. Dit doen ze ook bij bepaalde andere gevaarlijke sporten of ook wel extreme sporten genoemd. Ga je kiten, raften of diepzeeduiken? Meldt dit bij de verzekeraar. Je moet voorkomen dat de “gevaarlijke” sporten ervoor zorgen dat bepaalde kosten niet verzekerd zijn.

infographic studenten