Reisverzekering ouderen

Reisverzekering ouderen

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet de verzekering afgestemd worden op jou en op jouw reis. Vooral voor ouderen is het belangrijk om de verzekering zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de risico’s die worden gelopen.

Contant geld mee op vakantie

Voor buitenlandse vakanties wordt vaak aanbevolen om een creditcard mee te nemen. Dit is veiliger dan contant geld. In de meeste gevallen kiezen ouderen er toch voor om veel contant geld mee te nemen, zorg dan voor een reisverzekering met een gelddekking of met een ruimere gelddekking. Ga in ieder geval na hoeveel contant geld maximaal meeverzekerd is.

Biedt de zorgverzekering een volledige dekking?

Jouw Nederlandse zorgverzekering biedt ook dekking in het buitenland. Maar let op! De dekking kan gemaximeerd zijn tot de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn. Het kan dus gebeuren dat je medische behandelingen in het buitenland niet volledig vergoed krijgt. Neem voordat je met vakantie gaat contact op met je zorgverzekeraar. Biedt de zorgverzekering geen volledige dekking in het buitenland? Verzeker zorg dan mee in de reisverzekering.

Independer zorgverzekering

De Independer zorgverzekering vergelijker snapt dat een zorgverzekering voor ouderen goed aan moet sluiten bij de wensen en behoeften. Via Independer kunnen zorgverzekeringen vergelijkt worden om tot de beste plus gezond zorgverzekering te komen.

Alarmnummer van de reisverzekering

Bij calamiteiten in het buitenland is het prettig om hulp in te roepen van een Nederlands sprekend persoon. Ook bij vragen tijdens je vakantie kun je ze bellen. Moet je kosten maken die verzekerd zijn op de reisverzekering? Bel eerst met het alarmnummer om advies in te winnen.

infographic ouderen