Kitesurf reisverzekering

Kitesurf reisverzekering

Kitesurfen is een extreme en gevaarlijke sport, maar als je weet wat je doet is het een enorm gave ervaring. Toch zitten er niet alleen risico’s aan verbonden voor onervaren kitesurfers. Ook ervaren kitesurfers kunnen voor onverwachte situaties komen te staan. Een reisverzekering is dan van belang.

Reisverzekering voor extreme sporten

Niet elke verzekeraar ziet een extreme sport hetzelfde. Bij de ene reisverzekering zal een bepaalde sport wel als extreem worden gezien en bij een andere verzekeraar weer niet. Wanneer een sport als een extreme sport wordt gezien door de verzekeraar waar jij je reisverzekering wilt afsluiten, dan zal je ‘Extreme sporten’ aan moeten vinken.

Waarom ‘Extreme sporten’ aanvinken?

Bij extreme sporten zullen de medische kosten hoger zijn dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan een ongelukkige val tussen de rotsen tijdens het kitesurfen. Wanneer ‘Extreme sporten’ niet is aangevinkt, dan ben je niet voldoende verzekerd om de kosten te laten dekken.

Op reis

Als je pas tijdens je reis bedenkt dat je wilt gaan kitesurfen, dan kan het zijn dat je hiervoor niet verzekerd bent. Vraag daarom altijd eerst van te voren aan je reisverzekeraar of je wel verzekerd bent voor kitesurfen.

Tip: Controleer voordat je vertrekt in hoeverre medische kosten worden gedekt door jouw zorgverzekeraar.

infographic kitesurfen