Reisverzekering jongeren

Met veel plezier verzekerd op vakantie

Reisverzekering jongeren

Jongeren zijn minder ervaren vakantiegangers. Vooral jongeren die voor het eerst op vakantie gaan zonder de ouders. Gemiddeld zien jongeren minder de noodzaak van een reisverzekering, omdat ze geen hele dure spullen meenemen op vakantie. Toch is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. De polis biedt namelijk een ruimere dekking dan alleen de bagage.

Meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering van je ouders?

Jongeren die nog bij de ouders wonen kunnen meeverzekerd zijn op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Controleer dit voordat je een nieuwe verzekering afsluit. Kijk ook na of de verzekering de juiste dekking biedt. Zijn medische kosten en contant geld bijvoorbeeld ook meeverzekerd?

FBTO reisverzekering

De FBTO reisverzekering heeft een lichte voorkeur bij jongeren. Er kan worden gekozen uit een FBTO doorlopende reisverzekering en een tijdelijke reisverzekering. Wat de beste reisverzekering is, zal voor iedereen natuurlijk weer anders zijn. Als de reisverzekering maar past bij de activiteiten die je wilt gaan ondernemen. Voor de goedkoopste reisverzekering is het vergelijken van reisverzekeringen het meest voor de hand liggend.

Een reisverzekering dekt meer

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de reisverzekering tegen diefstal van bagage de belangrijkste dekking is. De noodzaak van een reisverzekering merk je pas echt bij calamiteiten. Bij ziekte in het buitenland kan het noodzakelijk zijn om jou terug te brengen naar Nederland. Ook bij familieomstandigheden kan het noodzakelijk zijn dat je eerder terug naar huis gaat. Deze kosten kunnen voor jou in de duizenden euro’s lopen als je niet verzekerd bent. Ook een medische behandeling kan zorgen voor een forse kostenpost.

Let op bij bepaalde “gevaarlijke” sporten

Bij het beoefenen van bepaalde sporten ben je niet verzekerd op de reisverzekering. Dit komt omdat je met die sporten een grotere kans hebt op letsel. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kiten, raften of skiën. Ga je een gevaarlijke sport uitoefenen? Zorg ervoor dat je de dekking voor gevaarlijke of extreme sporten aanvinkt.

infographic jongeren