Duiken reisverzekering

Duiken reisverzekering

Duiksport verdient speciale aandacht bij het kiezen van de meest geschikte reisverzekering. Duiken kan namelijk standaard meeverzekerd zijn, maar in bepaalde gevallen moet de reisverzekering uitgebreid worden met de dekking voor extreme sporten. Hoe er met de risico’s wordt omgegaan verschilt per verzekeraar.

Is duiken meeverzekerd?

De definitie van duiken verschilt per verzekeraar. Hierbij kan het ook verschil maken of je een ervaren duiker bent of een beginner. Ook is het van belang of je zelfstandig gaat duiken of onder begeleiding van een duikinstructeur. Bepaalde verzekeraars hebben het expliciet over diepzeeduiken andere verzekeraars hanteren weer andere omschrijvingen, maar kunnen hetzelfde bedoelen. Lees de polisvoorwaarden goed door voordat je op vakantie gaat.

Univé reisverzekering

De Univé reisverzekering is een van de verzekeraars die een uitgebreid aanvullend pakket heeft, wat voor duikers ideaal is. Er is onder andere keuze uit een annuleringsverzekering, aanvullend pakket voor medische kosten, ongevallendekking en maximale duur voor een lange duikvakantie.

Gevaren van duiken

Het is niet voor niets dat veel verzekeraars opslagen in rekening brengen als je gaat duiken. Het brengt namelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Duikers hebben tijdens het duiken een grote kans op hartkwalen en voornamelijk onervaren duikers kans op een decompressieziekte. Onderschat daarbij het gevaar van verdrinken of afdrijven ook niet. Ga je duiken tijdens je vakantie? Selecteer kritisch de juiste duikschool en instructeur en de plek waar je gaat duiken. Of zorg ervoor dat je een duikbrevet (ook wel een duikdiploma) hebt, zodat je weet wat je doet.

Spontaan gaan duiken

Vaak komt het idee om te duiken spontaan op of je wordt ervoor benaderd. Je doet er verstandig aan om eerst contact op te nemen met de verzekeraar. Eventueel moet de polis namelijk gewijzigd worden.

infographic duiken