Reisverzekering backpacken

Reisverzekering backpacken

Een paar maanden backpacken vergt de nodige voorbereidingen. Denk aan je verzekeringen bijvoorbeeld. Hoe stem je de verzekeringen zo goed mogelijk af op de risico’s die je loopt?

Bagage verzekeren

Bij het backpacken blijf je voor langere tijd weg. Je moet dus wel het nodige meenemen. Hierdoor kan de waarde van de bagage behoorlijk oplopen. In een reisverzekering is je bagage meeverzekerd, maar verzekeraars hanteren wel een maximumbedrag. Kom je boven het maximum uit? Selecteer dan een andere reisverzekering met een ruimere dekking voor bagage.

FBTO reisverzekering

Ga backpacken in Azië of bijvoorbeeld in Australië? De FBTO reisverzekering biedt ook een werelddekking aan. Of FBTO de beste reisverzekering is, zal je zelf moeten bepalen. Klanten bij FBTO kunnen ook kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Dat is afhankelijk van de tijd dat je in het buitenland bent.

Tijd in het buitenland

Tijdelijke en doorlopende reisverzekeringen zijn vaak niet geschikt voor backpackers. Dit komt doordat de maximale duur van de reisverzekering vaak maar beperkt is. Je kunt niet maanden verzekerd blijven op de reisverzekering. Vaak moeten er speciale reisverzekeringen afgesloten worden gericht op het backpacken.

Zorgverzekering in Nederland

Backpackers, denk aan je zorgverzekering! Ook zorgverzekeraars hanteren een maximale periode voor dekking in het buitenland. Dit kan ook weer voor problemen zorgen voor de dekking van de medische kosten in de reisverzekering. De reisverzekering biedt namelijk uitsluitend een aanvullende medische dekking. De verzekeraar gaat er wel vanuit dat je in Nederland verzekerd bent tegen medische kosten.

infographic