De place to be deze zomer voor jongeren is Albufeira

Zon, zee, strand en uitgaan; een jongerenreis in een notendop. De zomer begint er weer aan te komen, hoogst tijd om een vakantie te boeken dus! Vanaf mei krijgen jongerenreisorganisaties het er druk mee. Verschillende locaties verspreid over Europa stromen vol met jonge vakantiegangers, klaar om te relaxen en te feesten.
Jongerenreisorganisaties als Gogo, Gofun en Beachmasters bieden reizen aan in Europese landen als Frankrijk, Spanje, Griekenland, Malta. De locaties zijn altijd in de buurt van strand, altijd op een zonnige plek en nabij uitgaansgelegenheden. De keuze tussen deze locaties is dus lang niet altijd makkelijk. Toch moet één locatie altijd de populairste zijn, dit jaar is dat Albufeira.
Het is het een trend onder jongeren om af te reizen naar het zonnige Albufeira. Volgens Willem Langenberg, manager van Gofun, is Albufeira al een aantal jaren de populairste bestemming onder middelbare scholieren en studenten. ‘Het is een trend onder jongeren, een aantal jaren lang is het de ene bestemming, daarna wordt opeens een andere populair’. Albufeira bestaat uit een oud en een nieuw deel. In het oude deel kunnen jongeren uitgaan in kroegjes en Nederlandse feesttenten bezoeken. Het nieuwe deel bestaat uit grotere clubs en is het populairste onder de vakantiegangers. Albufeira biedt op het gebied van uitgaan genoeg diversiteit voor jongeren, voor ieder wat wils!
Mallorca en Lloret de Mar doen het ook erg goed. De bestemmingen staan in de top drie naast Albufeira. ‘Welke reis het populairste is verschilt per jaar, maar deze drie zijn al jaren het meest geboekt’, aldus Tommy Janmaat, brandmanager GoGo jongerenreizen. ‘Waarom jongeren juist hierheen gaan is vooral gevolg van mond op mond reclame’. Verder worden er veel reizen geboekt naar de Griekse eilanden. Kos en Kreta en zeker Chersonissos worden veel bezocht door jongeren in de zomer. ‘Te zien is dat Chersonissos steeds populairder wordt onder de doelgroep’, legt Tommy uit.
Ook bestemmingen die nog niet zo lang door jongerenreisorganisaties worden aangeboden, zoals malta en Zakynthos, trekken steeds meer aandacht onder jonge vakantiegangers. Malta staat zelfs in de top vijf meest geboekte reizen dit jaar (GoGoblog.nl).
Een groot aanbod aan bestemmingen om te relaxen en te feesten dus en blijkbaar kan je dat deze zomer het beste doen in Albufeira, veel plezier!